Ovo je područje na kojem su građani dobili poruku zbog požara: “Ne zadržavajte se na otvorenom”

Vijesti 04. lis 202307:07 0 komentara
CZ

U pogonu osječke tvrtke "Drava international" kod prigradskog naselja Brijest u srijedu poslije ponoći došlo je do požara uskladištene plastike na otvorenom prostoru, koji pokušavaju lokalizirati profesionalne i dobrovoljne vatrogasne postrojbe, izvijestio je osječki gradski Stožer civilne zaštite.

S obzirom na ogromne količine dima i plinova građani su pozvani da zatvore prozore i da ne izlaze van zbog mogućeg štetnog djelovanja plinova uslijed izgaranja plastike, poručio je dogradonačelnik Dragan Vulin.

Napominje kako je u pitanju požar deponija plastike na otvorenom prostoru, čija se površina procjenjuje na više tisuća kvadratnih metara te da je visina uskladištenih bala plastike oko pet metara, pa je upozorenje građanima o mogućem štetnom djelovanju plinova do daljnjega na snazi.

Požar nezapamćenih razmjera u Osijeku

“Stanje je iznimno ozbiljno, ovo je požar do sada nezapamćenih razmjera na području Osijeka. Dojava je došla oko 40 minuta iza ponoći. Gori nekoliko tisuća kvadratnih metara uskladištene plastike na otvorenom.

Požar je zahvatio i dio objekta. Požar još nije lokaliziran.

Iznimno složena operacija je, bilo je dosta zapaljivih plinova i tekućina koji su morali biti izmješteni”, rekao je jutros za HTV Hrvatska Dragan Vulin.

Građani su dobili poruku, kakvo je sada jutros?

Na zahtjev Načelnika stožera CZ grada Osijeka aktiviran je sustav za rano upozoravanje – SRUUK putem kojega je poruka poslana 04,50. Na fotografiji se vidi područje na kojemu su građani dobili poruku upozorenja.

“Počeo je puhati vjetar koji nosi dim prema jugu, poslali smo poruku putem sustava da ljudi što manje borave na otvorenom, da ne prozračuju prostorije, da zatvore prostore. Nešto je lošija situacija u naseljima Antunovac i Ivanovac, ali rade se analize, zasad podaci nisu alarmantni. Svi mogu na posao i djeca mogu u školu, ali neka se ne zadržavaju puno vani. Gori plastika, može biti dosta kancerogenih tvari u zraku, ali vjetar zasad nosi sve južno od Osijeka”, dodao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!