Par iz Rijeke mučio djevojku: Prisiljavali je na prostituciju, prijetili ubojstvom, tukli…

Crna kronika 09. lip 202415:20 0 komentara
Ilustracija/Pixabay

Par svodnika iz Rijeke priznao je na sudu kako su još krajem 2016. vrbovali djevojku za prostituciju, a kada im se pokušala oduprijeti uslijedio je horor.

U njezino ime objavili su početkom studenog 2016. oglas: “Carla, 19 g., opis: grudi 6, sramežljiva i napaljena bucka, ispunjava sve vaše želje i vašu maštu pretvara u stvarnost, u svom domu. Diskrecija zajamčena od 0-24.” Uz to su stavili i kontakt broj putem kojeg je svodnica dogovarala pružanje seksualnih usluga.

Batine i prijetnje

Za pola sata klijenti su morali platiti 500 ondašnjih kuna, a za sat vremena 800 kuna. Djevojka se u jednom trenutku odbila prostituirati, no svodnici su joj rekli da mora to raditi još mjesec dana dok im ne otplati dug.

Prijetili su joj da će doći po nju ukoliko odbije sama doći u stan, da će ju istući, da ju njihovi prijatelji prate.

“Ako prijaviš policiji naći ćemo te i mučiti, a ako završimo u zatovru nećeš izaći živa. Naći ćemo te i ako odeš u Australiju. Nećemo te samo ubiti već i mučiti jer ako te ubijemo to će ti biti lako”, samo su neke od prijetnji koje je djevojka dobivala.

‘Ubit ćemo ti mamu’

Zaprijetili su i da će joj ubiti mamu. Morala je kod njih ostati dok ne otplati dug od 500 eura.

“Kako ne želiš p…. ti m……., ja sam za tebe platio oglas za tri mjeseca 500eura, ako treba ti ćeš biti ovdje dok nam ne otplatiš svoj dug”, rekao joj je svodnik dok joj je njegova suradnica poslala raspored prema kojem je morala dolaziti u stan gdje su se pružale seksualne usluge.

Svodnik ju je u taj stan u par navrata i zaključao. Govorio joj je da ima pištolj i da će ju ugušiti golim rukama ako pokuša pobjeći. Tukli su ju svaki put kada se netko od klijenata ne bi pojavio. Optuživali su ju da im uzima novce, pa im je zato stalno bila dužna.

Kulminacija mučenja

Mučenje je kulminiralo 11. prosinca 2016. kada je svodnik došao u stan bijesan jer se niti jedan klijent nije pojavio. Uhvatio je djevojku rukama za vrat i počeo ju gušti: “Ubit ću te, kunem se ubit ću te”. U idućem trenutku ipak ju je odgurnuo od sebe a djevojka je tada uspjela pobjeći i obavijestiti o svemu policiju.

Na njoj su svodnici ipak zaradili oko 10 tisuća eura koje, ako presuda Općinskog suda u Rijeci postane pravomoćna moraju vratiti. Osim toga, izrečene su im i djelomično uvjetne kazne.

Svodnica mora odslužiti 10 mjeseci zatvora, dok je ostalih devet mjeseci uvjetovano na tri godine. Svodnik bi u zatvoru trebao provesti 10 mjeseci, a još 11 mjeseci neće se izvršiti ako u tri godine ne ponovi kazneno djelo.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!