Neslužbeno, Paunović predložen za predsjednika Glavnog odbora SDP-a

Vijesti 10. lis 202419:51 0 komentara
Neslužbeno, Paunović predložen za predsjednika Glavnog odbora SDP-a
Neva Zganec/PIXSELL / Ilustracija

Siniša Hajdaš Dončić, predsjednik SDP-a, sazvao je drugu sjednicu vodstva stranke u samo tjedan dana. Predsjedništvo SDP-a sastaje se uoči konstituirajuće sjednice Glavnog odbora. Neslužbeno se doznaje da je za predsjednika Glavnog odbora predložen Zoran Paunović.

Otkako je Siniša Hajdaš Dončić došao na mjesto predsjednika SDP-a ne daje izjave ni prije niti poslije Predsjedništva.

Curenje informacija s internih sastanaka konstanta je SDP-a, zahvaljujući tome neslužbeno doznajem da je Siniša Hajdaš Dončić Predsjedništvu službeno predložio da se za čelno mjesto Glavnog odbora predloži Zoran Paunović. Kako doznaje HRT, Paunović je tu ponudu već prihvatio.

Peđa Grbin bi sutra u Hrvatskom saboru trebao biti potvrđen za novog potpredsjednika Sabora, umjesto Siniše Hajdaša Dončića.

“Već prekosutra bi na tu funkciju mogao podnijeti ostavku. Može se to zaključiti prema pričama koje kruže u SDP-u, a koje kažu da je navodno Peđa Grbin zaprijetio Siniši Hajdašu Dončiću upravo ostavkom ako ostane pri odluci da šefa splitskog SDP-a Davora Matijevića imenuje na najvažniju funkciju za južnu Hrvatsku, izvršnog tajnika.

Dijelu vodstva SDP-a moralno je neprihvatljivo i za stranku štetno da osobu koja se spominje u kontekstu lažiranja nedavnih unutarstranačkih izbora bude bude postavljena na tako važnu funkciju. Čeka se subota jer Siniša Hajdaš Dončić na te priče očito im nije podlegao.

Službeno je Predsjedništvu večeras najavio da za svog glavnog čovjeka u cijeloj južnoj Hrvatskoj predlaže upravo Matijevića, piše HRT.

Dakle čeka se subota i Glavni odbor, reakcija Zorana Paunovića, novog predsjednika novog Glavnog odbora koji donosi konačne odluke pa će tako i potvrditi novog starog glavnog tajnika stranke koji ostaje iz Grbinovog vremena kao i financijskog direktora, a novi će biti politički tajnik jer je Mirela Ahmetović postala potpredsjednica stranke. Na njezino mjesto dolazi saborski zastupnik Saša Đujić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!