Plenković danas predstavlja nove članove Vlade

Vijesti 27. tra 202210:51 > 11:04 0 komentara
Sanjin Strukic / Pixsell

Sastanak parlamentarne većine najavljen je za danas u 14 sati u Banskim dvorima. Premijer Plenković trebao bi im predstaviti nove članove Vlade. Danas se očekuje i press konferencija premijera na kojoj će nove članove Vlade predstaviti i javnosti.

Premijer Plenković danas će predstaviti nove ministre i potpredsjednika Vlade.

Iz Vlade odlaze dva ministra i potpredsjednik Vlade: Josip Aladrović i Tomislav Ćorić te Boris Milošević.

VEZANE VIJESTI

Kako je jučer potvrđeno za N1, saborska zastupnica SDSS-a Anja Šimpraga trebala bi postati novom potpredsjednicom Vlade, a kao novi ministri u Vladu trebali bi doći Davor Filipović i Marin Piletić.

Plenković bi za novog ministra gospodarstva i održivog razvoja trebao predložiti Davora Filipovića, bivšeg HDZ-ovog kandidata za zagrebačkog gradonačelnika. Osvojio je tek oko 10 posto glasova na izborima.

Sadašnji gradonačelnik Novske Marin Piletić trebao bi postati novi ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Pitali smo ga jučer je li spreman preuzeti ministarsku funkciju, bude li mu ponuđena, Piletić je rekao da se ne boji nikakvog posla. Na pitanje tko će ga mijenjati, ode li u Vladu, rekao je: “Kažu da je puno groblje nezamjenjivih, sve ćete vidjeti na vrijeme.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!