Plenković otkrio rezultate turističke sezone: “Postoje limiti rasta…”

Vijesti 23. srp 202415:42 0 komentara
N1

Premijer Andrej Plenković sudjelovao je na završnoj konferenciji projekta izgradnje i opremanja centralne zgrade Tehnološkog parka Split.

Uz Plenkovića je bio i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić.

Nakon obilaska Plenković se obratio javnosti te je naglasio da se našao s nizom ministara.

Rezultati turističke sezone

“Dobili smo podatke o turističkoj sezoni koja je na današnji dan bolja 5 posto po pitanju dolazaka i 1 posto po pitanju noćenja u odnosu na lani i prihodi će biti veći. Zračne luke imaju 10-20 posto veći priljev gostiju, a i promet je na autocestama veći”, otkrio je Plenković.

Pohvalio se da je njegovom mandatu bilo  milijarde eura investicija u turizam. “Kada se zbroje svi kreveti, mi imao skoro  2 milijuna kreveta, i to je značajno povećanje” rekao je.

Istaknuo je kako je važno da i po pitanju cijene turisti dobiju vrijednost za novac. “Svi oni koji formiraju cijene moraju shvatiti poruku. Onaj tko pretjera u cijeni taj sigurno ne investira u budućnost”, dodao je.

Porez na nekretnine

O porezu na nekretnine kaže da će ići s novim krugom poreznih reformi. “Obavijestit ćemo javnost, ali naša politika kontinuirana je na rasterećenje građana i gospodarstva. Porezna politika treba biti u funkciji smanjenja cijene stana”, istaknuo je i naveo da je to uglavnom problem Splita.

“Postoje limiti rasta. Ako budemo ovako rasli onda ćemo na kraju vidjeti da imamo dosta kapaciteta koji nisu popunjeni, ali to je zbog većeg broja kapaciteta”, rekao je.

Napomenuo je da se hakerski napadi, poput ovog na Zračnu luku Split, nažalost događaju. “Oni postoje, žele počiniit štetu, a onda tražiti neke naknade, ali mi smo rekli da s takvima pregovora nema i na SOA-i i MUP-u je da o tome vode računa”, naveo je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!