Počeo 27. Maraton lađa na Neretvi: Stigli svi poznati predsjednički kandidati

Kultura 10. kol 202417:58 0 komentara
Zvonimir Barisin/PIXSELL

Maraton lađa na Neretvi, 27. po redu, počeo je u subotu poslije podne ispod mosta u Metkoviću gdje je plotunom kuburaške skupine u 17 sati označen start 31 posade.

Pokrovitelj ovogodišnjeg Maratona lađara, predsjednik Republike Zoran Milanović stigao je na tu kulturno-sportsku manifestaciju kao pokrovitelj te otišao na zapovjedni predsjednički brod koji povidbom prati lađare natjecatelje.

Tu su i brojni uzvanici, među kojima i izaslanik premijera Plenkovića, potpredsjednik Vlade i ministar Branko Bačić, ministrica Marija Vučković, te predsjednički kandidati Dragan Primorac i Marija Selak Rapudić.

Prije odlaska na Predsjednički brod Bačić je novinarima rekao da je maraton lađa na Neretvi jedna od najvažnijih sportsko-turističkih manifestacija u Hrvatskoj. “Ta je manifestacija posebice važna za žitelje u južnoj Hrvatskoj jer pridonosi razvoju turizma u tom dijelu Hrvatske”, kazao je Bačić.

Primorac je novinarima kazao da njegov današnji dolazak na Maraton lađa nema veze sa predizbornom kampanjom i niti s politikom.

“Došao sam kao običan građanin, kao što to činim već godinama”, dodao je.

Selak Raspudić je istaknula da Maraton lađa ima, ne samo sportsku, nego i veliku kulturološku i turističku važnost..

Pobjedniku Maratona lađa večeras će u Pločama biti uručen veliki prijelazni Domagojev štit, te mali štit u trajno vlasništvo.

Maraton lađa na Neretvi je amatersko sportsko natjecanje u tradicijskim plovilima u kojima lađari preveslaju regatu dugu 22,5 kilometra od mosta u Metkovićima do cilja u pločanskom zaljevu.

Posadu svake lađe čini po 10 veslača, bubnjar i parićar odnosno kormilar.

Osim sportsko-natjecateljskog karaktera, Maraton lađa na Neretvi prometnuo se među najvažnije turističke manifestacija u južnom dijelu Hrvatske.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!