Samir Haj Barakat: Pacijentima ću biti dostupan i kao kirurg i kao gradonačelnik

Vijesti 09. ožu 202112:56 > 12:57 0 komentara
N1

SDP-ov kandidat za gradonačelnika Našica Samir Haj Barakat jedan je od najboljih liječnika u Hrvatskoj prema izboru pacijenata. Za N1 je govorio od lokalnih izbora do toga kako je raditi u covid bolnici tijekom koronakrize.

Barakat je rekao da je ponosan na to što su ga sami pacijenti izabrali za priznanje jednog od najboljih liječnika, a na pitanje voditeljice je li ulazak u politiku i kraj njegovog bavljenja medicinom, kazao je:

„Liječnik nikada ne može u potpunosti otići u politiku… Ja na taj način nikada ne mislim prestati biti liječnik, kirurgija je moja najveća ljubav. To je ono što ja jesam i što trebam biti. Ljudi su uložili, ja sam uložio u to da postanem kirurg i da radim ono što najviše volim, da pomažem ljudima.“

„Bio bih volonter. Imate primjer Miše Krstičevića koji je jedan izrazito uspješan gradonačelnik Ploča, a istodobno je i uspješan kirurg, može voditi jedno i drugo bez problema“, dodao je.

„Moji se pacijenti ne moraju bojati, ja ću im i dalje biti dostupan 24 sata, ali ovaj put ne samo kao kirurg, nego i kao gradonačelnik“, kazao je Haj Barakat.

VEZANE VIJESTI

Govoreći o radu u bolnici u Našicama, rekao je da su se stvari promijenile otkako je ta bolnica u studenom postala covid bolnica. Rekao je da su i dalje morali operirati hitne pacijente, ali sad u posebnim okolnostima, da su se neki od medicinskih radnika zarazaili koronavirusom.

„Tako je zahvatilo i mene, i ja sam se zarazio koronom“, rekao je.

Čim je došao red na njega, kazao je, cijepio se i on.

„Ne preko reda, naravno“, istaknuo je, nego, objasnio je, po odluci ministarstva stvoren je kriterij po kojem bi se svi medicinski radnici trebali cijepiti.

Za svoj ulazak u politiku kazao je:

„Sigurno se ne bih uključio u politiku da je sve dobro… Našice se kao grad nakon 90-ih uopće nije snašao. Nismo prešli na novu foilozofiju rada, uskladili se s europskim smjernicama.“

Rekao je da je sa suradnicima već jednu godinu radio na strategijama, a potom je objasnio osnovne konture njegove vizije:

„Oslanjamo se na strategiju Europa 2020… Betoniranjre i asfaltiranje neće donijeti kruh mladim ljudima i neće biti dovoljan razlog da netko ostane živjeti u tom gradu. Ali nova radna mjesta, inovacije, novo pokretanje gospodarstva definitivno hoće. Temelj je strategije uvezati edukacije, poslovne subjekte koji postoje i razviti plan ne samo za četiri godine, nego za 10. Poduzetnički inkubatori su mi prioritet.“

Objasnio je da propadne 80 posto mladih poduzetnika koji su počeli s radom mimo inkubatora, za razliku od 87 posto koji uspiju, a koji su krenuli kroz inkubatore.

Rekao je još da iza njega stoji SDP, da su u pregovorima s drugim strankama oko podrške kandidaturi.

„Morate imati viziju razvoja grada, a ne viziju rasta broja stranke“, zaključio je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!