Šef Međimurje plina: Velik je interes Zagrepčana za prelazak kod nas

Vijesti 27. ruj 202408:49 0 komentara
Marko Jurinec/PIXSELL

Gotovo 300 tisuća potrošača u Zagrebu mora donijeti odluku o opskrbljivaču plinom. S 1. listopada dolaze i poskupljenja energenata, ponajprije plina.

Direktor Međimurje plina Nenad Hranilović rekao je u emisiji U mreži Prvog kako je tvrtka spremna 1. listopada za preuzimanje javne usluge na području Zagreba, Zaprešića i Velike Gorice.

“Građani koji će ostati u javnoj usluzi mogu biti sigurni da su dobili pouzdanog opskrbljivača i da dobivaju sigurnu opskrbu. Postoji veliki broj interesenata za našu uslugu, nadam se da će većina građana ostati uz javnu uslugu. Ured Međimurje plina bi trebao biti spreman u utorak. U Zagrebu se nalazi u Grand centru, Hektorovićeva 2, a otvaraju se i uredi u Zaprešiću i Velikoj Gorici. Smatram da će građani biti zadovoljni s nama”, rekao je Hranilović “U mreži Prvog”.

“Stvoren je umjetni rat između Međimurje plina i Gradske plinare Zagreb”

Što se tiče očitavanja plinomjera, obaveza je Gradske plinare Zagreb da vrši očitanje plinomjera. Što se tiče očitavanja građani će uslugu imati i dalje.

Smatra kako je stvoren umjetni rat između Međimurje-plina i Gradske plinare Zagreb. Govori kako je tržište otvoreno i može se pojaviti 3. opskrbljivač u tržišnoj utakmici.

“Moguće su tržišne korekcije i u budućnosti, a što se tiče javne usluge, ona je zagarantirana s cijenom. Mi smo dužni poštivati javni natječaj i s prvim lipnjem krenuti pod tim uvjetima, a iza toga se otvara tržišna utakmica za koju smo spremni ponuditi i 20 centi nižu cijenu”, rekao je Hranilović.

“Tržišna utakmica na korist potrošača”

Dalibor Pudić iz Hrvatske stručne udruge za plin, kazao je kako se do 1. listopada mora odabrati opskrbljivač, ali građani će moći u nekom trenutku prijeći s javne usluge na tržišnu.

Ivan Brodić iz EnergyPressa veli kako se ovdje radi o tržišnoj utakmici, te kako je došlo kod građana do svojevrsnog šoka stoga što se po prvi puta promijenio opskrbljivač u javnoj usluzi.

“Ovakva situacija nije neobična i smatram da tržišna utakmica može biti samo na korist potrošača. Gradska plinara ovom situacijom može dosta izgubiti, prije svega, na reputacijskoj razini, a s time i na poslovnoj”, govori Brodić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!