Stečaj Glasa Istre: Odgoda ispitavanja tražbina JOJ Medije i Novog lista

Ekonomija 27. ruj 202411:50 0 komentara
Srecko Niketic/PIXSELL

Trgovački sud u Pazinu ispitao je četrdesetak prijavljenih tražbina vjerovnika Glasa Istre Novina u stečaju, a ispitivanje potraživanja novih vlasnika te tvrtke – JOJ Media Housea i Novog lista od ukupno oko 900.000 eura je zbog osporavanja odgođeno za ročište zakazano za 10. listopada.

Stečajni upravitelj Glasa Istre novina, bivšeg izdavača dnevnog lista Glas Istre, objavio je da četrdesetak vjerovnika ukupno potražuje 1,91 milijuna eura, a ukupna imovina te tvrtke – umjetničke slike i potraživanja prema trećima iznose manje od 15.000 eura.

Od bivšeg izdavača Glasa Istre najviše potražuje novi vlasnik JOJ Media house – nešto više od 720.000 eura, Tisak plus d.o.o. oko 320.000 eura, a slijede Novi list sa 170.000 eura i Ministarstvo financija – Porezna uprava s gotovo istim iznosom.

Tražbine JOJ Media House i Novog lista osporila je tvrtka Warcq, člana društva Glasa Istre novina Vice Mandarića koji je i kao umješač u stečaju isticao da je zaštićeni žig te tvrtke prenesen na Novi list bez naknade te da Novi list i JOJ Media house trebaju platiti punu vrijednost tvrtke od 4,86 milijuna eura.

Osporena je i tražbina bivšeg zastupnika tvrtke Ivice Božana od gotovo 16.000 eura na temelju neisplaćene otpremnine s objašnjenjem da je svojim postupanjem prouzročio i otvaranje ovog stečajnog postupka. Božan je upućen na parnicu radi utvrđivanja svoje osporene tražbine.

Glas Istre novine tvrtka je osnovana u rujnu 2000. sa 2787 eura (21.000 kuna) temeljnog kapitala, sjedište joj je u Japodskoj ulici u Puli. Osnivači tvrtke kojoj su predmet poslovanja izdavačka i tiskarska djelatnost i promidžba su Novi list, JOJ Media house a.s. i Vice Mandarić.

Glas Istre novine bio je izdavač dnevnog lista Glas Istre do srpnja 2023. kada je izdavanje preuzeo Novi list. Neposredno prije toga su Glas Istre novine prenijele svoj zaštićeni žig na Novi list temeljem Ugovora o prijenosu vlasništva žiga.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!