Strašna nesreća u Malom Lošinju: Poginula tri pomorca, cijela posada će biti zamijenjena

Vijesti 12. kol 202407:04 0 komentara
Čitatelj

U Malom Lošinju jučer se dogodila nesreća na trajektu Jadrolinije Lastovo. Poginula su trojica pomoraca, a četvrti je teško ozlijeđen.

Nesreća se dogodila oko 15:30 u trajektnom pristaništu u Malome Lošinju kad je na pomorce pala ulazna rampa trajekta. Poginuli su vođa stroja i dva kormilara. Teško je ozlijeđen prvi časnik palube, kojeg su vatrogasci spašavali iz mora.

Trajekt je u 15:10 stigao iz Zadra. Po protokolu je iskrcao putnike pa vozila, a do povratka prema Zadru bilo je još više od sat vremena. Trajekt je u 16:30 trebao ponovno isploviti. Rampa se potom počela dizati kako bi se spriječilo da se ljudi i automobili počnu ukrcavati.

U tom trenu navodno su se mornari našli ispod rampe.

Cijela posada broda bit će zamijenjena

David Sopta, HDZ-ov predsjednik Uprave Jadrolinije, nije htio komentirati vidi li u svemu svoju odgovornost. “Ajmo danas pregrmjeti ovo i vidjeti što se dogodilo”, rekao je. Očevid traje satima.

Iz Jadrolinije su potvrdili da su trojica poginulih iz okolice Zadra i Splita. Također su rekli da će danas zamijeniti kompletnu posadu broda, šalju zamjensku, a brod Vladimir Nazor će preuzeti liniju Zadar – Ist – Olib – Premuda – Mali Lošinj, javlja Index.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!