Šušnjar posjetio Janafov Terminal i dao intervju slovačkoj televiziji

Vijesti 14. kol 202414:20 0 komentara
Patrik Macek/PIXSELL

Ministar gospodarstva Ante Šušnjar posjetio je u utorak Janafov Terminal Omišalj te se upoznao s transportno-skladišnim sustavom Janafa i funkcijama prihvata, skladištenja i otpreme sirove nafte i naftnih derivata korisnicima koje Terminal obavlja.

Šušnjara je u Omišlju dočekao predsjednik Uprave Janafa Stjepan Adanić sa suradnicima, izvijestili su iz te državne kompanije.

Tom prigodom je Šušnjar dao intervju slovačkoj televiziji TV JOJ u sklopu kojeg se osvrnuo na ulogu Janafa u osiguravanju energetske stabilnosti i neovisnosti zemalja srednje Europe, Janafovim kapacitetima za transport sirove nafte te položaju Hrvatske kao novog europskog energetskog huba, navodi se u priopćenju.

Podsjetimo, predsjednik Vlade Andrej Plenković početkom ovog mjeseca rekao je da je uputio pismo premijerima Mađarske, Slovačke te čelnici Europske komisije u kojem je izrazio spremnost Hrvatske i Janafa za transport nafte prema Mađarskoj i Slovačkoj. Pismo premijeru Mađarske Viktoru Orbanu, premijeru Slovačke Robertu Fici i predsjednici Europske komisije Ursuli von der Leyen upućeno je u kontekstu odluke Ukrajine da suspendira tranzit nafte preko svog teritorija ruske kompanije Lukoil prema Mađarskoj i Slovačkoj.

Pismom je signalizirana spremnost Hrvatske i Jadranskog naftovoda da omoguće transport nafte prema rafinerijama u Mađarskoj i Slovačkoj u kapacitetu većem od 14 milijuna tona.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!