Sve spremno za 46. Trku na prstenac, uz poštivanje epidemioloških mjera

Vijesti 17. kol 202119:43 0 komentara
N1

U Barbanu je sve spremno za 46. Trku na prstenac, a službeno otvorenje programa 46. Trke je u petak, 20. kolovoza, podizanjem zastave i čitanjem imena 16 konjanika koji su ove godine izborili nastup, najavili su u utorak organizatori.

Ovogodišnja Trka na prstenac održat će se pod posebnim epidemiološkim mjerama.

„Nakon podizanja zastave uslijedit će otvorenje izložbe pod nazivom ‘Susret s prošlošću’. U skupnoj izložbi predstavit će se Tarcizio Bastijanić sa zabilježenim trenucima u vremenu i Silvano Jelenić sa starim razglednicama i markama. Početak izložbe planira se u 21 sat u Centru za posjetitelje Barban,“ rekao je tajnik Društva Trka na prstenac, Aldo Osip, na konferenciji za novinare na kojoj je predstavljen program Trke.

U subotu, 21. kolovoza, na trkalištu na Gradišću održat će se 26. Trka na viticu, a u nedjelju, 22. kolovoza, i glavna 46.Trka na prstenac. Trku će od 17 sati izravno prenositi drugi program Hrvatske televizije.

Kako bi se 46.Trka na prstenac održala po svim epidemiološkim mjerama posjetiteljima će se podijeliti besplatne ulaznice da bi se lakše kontrolirao ulaz i održao red na gledalištu.

Posjetitelji će moći nazočiti manifestaciji uz predočenje COVID-potvrde o preboljenom koronavirusu, potvrde o testiranju s negativnim rezultatom ne starijem od 48 sati ili s COVID-putovnicom, sve prema odredbi Stožera civilne zaštite RH, rečeno je.

„Za sve posjetitelje koji nemaju navedene potvrde, organizirali smo brzo antigensko testiranje koje će biti moguće obaviti u centru Barbana u subotu i nedjelju, 21. i 22. kolovoza, od 14 do 18 sati, a cijena testa je 75 kuna,“ istaknula je Martina Maurić, članica Organizacijskog odbora.

Uputila je apel svim ljubiteljima ove barbanske tradicije da u Barban dođu ranije, barem sat vremena prije Trke oko 16 sati, kako bi se spriječilo stvaranje nepotrebne gužve.

Sjedišta na tribinama bit će postavljena na propisnoj udaljenosti, dok će gledatelji s lijeve strane trkališta, u pineti, imati dovoljno prostora da budu na distanci, s obzirom da će i ove godine biti propušten manji broj.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!