Tanta o debati na N1 televiziji: U granicama normale, Tuđman ‘vreba iza ugla’

Vijesti 14. svi 202116:20 > 18:33 0 komentara
N1

Debatu gradonačelničkih kandidata u Zagrebu komentirali su u Newsroomu N1 televizije moderatorica debate Nataša Božić Šarić i komunikacijski stručnjak Petar Tanta.

Nataša Božić Šarić rekla je kako su kandidati pokazali iznenađujući stupanj slaganja oko tema o kojima se razgovaralo.

Tomislav Tomašević utvrđen je u gradskim temama, Jelena Pavičić Vukičević oko onoga što se činilo u mandatu Milana Bandića, a Miroslav Škoro kao kandidat desne scene nije nametao ideološka pitanja”, rekla je.

Tanta je primijetio da se svako malo spominjao Franjo Tuđman koji “uvijek vreba iza ugla”.

VEZANA VIJEST

“Rekao bih da je današnje sučeljavanje bilo u granicama normale. Svi znaju gdje su im slabe točke i nije bilo nekog velikog napadanja. Postojala je prljava kampanja i doći će do izražaja i sljedećg tjedna. Nijanse će presuditi hoće li netko ući u drugi krug i hoće li dobti dovoljno glasova u Skupštini. Ovakvu situaciju nismo imali. Ljudi su vjerojavli da je Milan Bandić neuništiv, da će vječno vladati. Jelena Pavičić Vukičević je uspješno preuzela to uzde, Tomislav Tomašević je u izbore ušao kao zvijezda, a tu je i Škoro koji, koliko god mi tvrdili da će se na svake izbore prijaviti, vidi se da vlada temom, i komunalnom tematikom i ima tu neku aureolu koja ga prati, kamere ga vole…”, govori Tanta.

Premijer je utvrdio da je HDZ-ov kandidat Davor Filipović najbolji u debatama. On je jutros odbio doći na debatu na N1 televiziji. Što kažu o tome?

“Sjetio bih se nekih prošlih vremena. Milan Bandić bi položio tri vijenca, otrčao oko kuće i pojavio se na debatama. Nije mi baš jasno zašto je odustao. U zadnjih 48 sati kampanje medijsku prevagu preuzima predsjednik Sabora u kupaćim gaćama, a ne pričamo o bitnim temama”, kaže Tanta.

Božić primjećuje kako se vidio silazni tijek Filipovićevih nastupa u debata i da se vidjelo kako treba pomoć jačih igrača iz stranke.

“On je uletio u zadnji čas jer nisu imali nikog drugoga. Kalkuliralo se s Bandićem kojo je preminuo i onda je on postao glavna zvijezda. On je sve radio u zadnji tren”, kaže Tanta koji smatra da je upravo Filipović nametao svjetoznazorska pitanja, koja su danas izostala, u debatama.

Prljava kampanja

“Prljava kampanja je počela već u trećem mjesecu. Pravilo je u našem političkom dijelu da smiješ objavljivati lažne oglase sve dok te ne uhvate”, kaže Tanta referirajući se na telefonsku anketu prilikom koje su ispitanicima plasirane laži o kandidatima za koje će glasati.

Božić kaže da istraživanja pokazuju kako oko trećine građana unaprijed znaju za koga će glasati, osim ako bude nekih velikih ‘potresa’.

“Ono što ovu kampanju čini jako zanimljivom jest činjenica da imamo puno kandidata desnice naslaganih na malom spektru od tri posto, što je u razini statističke greške, i da njih troje ima šansu da se bore za drugi krug”, govori ona.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!