Tko će sve sjediti u novoj Vladi? Plenković danas razgovara s kandidatima za ministre

Vijesti 13. svi 202407:33 1 komentar
Luka Batelic / Pixsell

Predsjednik Vlade Andrej Plenković najavio je da od danas nastavlja razgovore s ministrima, novim kandidatima za ministre te s koalicijskim partnerima o sastavljanju nove Vlade, ne želeći govoriti o imenima novih ministara.

“Što se mene tiče, sastav Vlade bit će obznanjen kada se sve dogovorimo. Sve ove spekulacije koje se mogu čuti zadnjih dana vama mogu biti interesantne, ali su najčešće nekorisne jer se s ljudima lopta. Stoga dopustite meni kao mandataru, a to činim treći put zaredom, da razgovaram. Najbolje je da imamo što manje spekulacija, pa onda ima više zadovoljnih i puno manje nezadovoljnih”, rekao je Plenković u subotu u Poreču.

Nije tako htio odgovoriti na pitanje hoće li doći do, kako se u medijima nagađa, promjene u Ministarstvu vanjskih poslova.

Ono što je dosad poznato jest da u novoj Vladi sigurno neće biti Ivan Malenica. U kuloarima se nagađa da bi velikogorički gradonačelnik Krešimir Ačkar mogao preuzeti resor turizma, no sve je u kadrovskoj križaljci na neslužbenoj razini.

“Osim što ću pouzdano zadržati u Vladi Mariju Vučković i Damira Habijana. Sve drugo, nisam ni s kim razgovarao. Nina će ostati sigurno. 100 posto će ostati, jer je sjajna. Dakle, Nina je sa mnom od prvoga dana”, rekao je prošloga tjedna Plenković.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare