Strašna nesreća u Malom Lošinju: Rampa trajekta pala na mornare, trojica su poginula, četvrti teže ozlijeđen

Vijesti 11. kol 202416:11 > 18:21 0 komentara
Čitatelj

Policija je danas oko 15.10 sati zaprimila dojavu da su na rivi u Malom Lošinju smrtno stradale tri osobe, dok je jedna osoba ozlijeđena.

Na mjestu događaja provodi se očevid kojim rukovodi zamjenik županijske državne odvjetnice iz Rijeke.

U rasvjetljavanju ovog događaja uz policiju sudjeluju i druge nadležne službe, kako bi se utvrdile okolnosti koje su dovele do stradavanja te utvrdile sve relevantne činjenice.

Oglasilo se Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture

“Nastavno na prve informacije s kojima raspolažemo, prilikom rada na Jadrolinijinom trajektu Lastovo u Malom Lošinju, danas u poslijepodnevnim satima došlo je do nesreće u kojoj su smrtno stradala tri člana posade Jadrolinije dok je četvrti teže ozlijeđen.

Prije svega, željeli bismo izraziti žaljenje zbog ove strašne nesreće i sućut obiteljima preminulih osoba te nadu u oporavak ozlijeđenog člana posade.

Na mjestu nesreće, uz ostale službe, nalaze se i djelatnici nadležne Lučke kapetanije koji će provesti istragu o uzrocima ove nesreće, a na mjesto nesreće izaći će i djelatnici Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu.

Još jedno izražavamo sućut zbog ovog strašne nesreće te ćemo o svim novim informacijama i uzrocima nesreće te rezultatima istrage obavijestiti javnost”, stoji u priopćenju.

Jadrolinija: Duboko smo potreseni

Jadrolinija se oglasila priopćenjem u kojem su izvijestili o nesreći te su izrazili sućut obiteljima stradalih pomoraca.

“Izražavamo iskrenu sućut obitelji stradalih pomoraca, Jadrolinija je duboko potresena ovim nesretnim događajem”, stoji, među ostalim, u priopćenju.

Trajekt iz 1969. godine

“Lastovo je trajekt za lokalne linije klasificiran kao ro-ro putnički brod. Izgrađen je 1969. u Japanu za japanskog naručitelja, gdje je zaplovio pod imenom Ishizuchi. Brod 1978. godine postaje dijelom Jadrolinijine flote. Najčešće plovi na linijama splitskog okružja”, piše na stranicama Jadrolinije. Dug je 72.7 metara, a širok 13.7 metara.

Čitatelj

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!