Ukrali dvije i pol tone lubenica, uzgajivač je očajan: “Primijetio sam da nestaju”

Vijesti 18. srp 202421:46 0 komentara
Lubenice
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Ukradeno je dvije i pol tone lubenica s plantaže kod Opuzena. Uzgajivač kaže da ovo nije prvi put.

S plantaže kod Opuzena nestale su dvije i pol tone lubenica u vrijednosti od oko 1000 eura. Obitelj je obrane lubenice ostavila na kamionu. Kad su se ujutro vratili kako bi ih odvezli na otkup, dočekao ih je neugodan prizor.

“Već s 300 metara iz ovog pravca Opuzena vidio sam da nešto nije u redu, vidio sam paletu naslonjenu na kamion. Kažem ja ženi, bome su provalili noćas na kamion. Kako smo se približavali vidim bokseve razbijene i ispražnjen pola kamiona“, rekao je za Dnevnik.hr Marijan Sršen, uzgajivač lubenica iz Trna.

Ovo nije prvi put da je ostao bez lubenica, ali je prvi put da je krađu prijavio.

Ukradeno osam tona lubenica

“Prije 15 dana sam primijetio da mi nestaju lubenice. Čuvao sam je jednu noć, bio sam do 11:30 i onda sam se vratio točno u 3:27. Ja sam došao, a oni su u međuvremenu otišli“, rekao je Sršen.

Tad je, kaže, ostao bez osam tona lubenica. Iz policije za kažu – ovotjedna krađa lubenica, prva je unatrag nekoliko godina. Na godinu zaprime tek jednu do dvije prijave krađa agruma.

“Mnogo puta se događa ista situacija. Naše lubenice, mandarine, svo sezonsko voće obere netko treći. Mi to ne prijavljujemo policiji jer mi ne možemo ući u trag počinitelju samo zato što naša zemlja nije podijeljena. Mi većinu toga radimo na našim imanjima koje je državno zemljište i u vlasništvu RH“, rekla je Mia Šuman, predsjednica mjesnog odbora Komin.

Pa svoje urode ne mogu ni osigurati. Od lopova će se gospodin Marijan sljedeće godine zaštititi kamerama. Njegove ukradene lubenice će pak na kraju završiti na vagi i nekome donijeti zaradu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!