USKOK odbacio kaznenu prijavu protiv Sanje Musić Milanović u aferi “Daj 5”

Vijesti 06. ruj 202408:20 0 komentara
Ivana Ivanovic / Pixsell

Uskok je potvrdio da je odbacio kaznenu prijavu za trgovanje utjecajem protiv supruge predsjednika RH Sanje Musić Milanović u aferi "Daj pet", pokrenutoj nakon što su njenom sinu i još nekim učenicima Klasične gimnazije podignute zaključne ocjene iz dva predmeta 2022. godine.

U Uskoku su potvrdili da su nakon izvida koje je policija provela na njihov zahtjev donijeli rješenje o odbačaju kaznene prijave zbog trgovanja utjecajem jer “nije utvrđeno postojanje osnovane sumnje na počinjenje naznačenog kaznenog djela niti nekog drugog kaznenog djela za koje se progon poduzima po službenoj dužnosti”.

Kako je ranije pisao Jutarnji list koji je otkrio slučaj, izvidi su pokrenuti jer su zaključene četvorke iz matematike i latinskog Milanovićevu sinu promijenjene u petice nakon završetka školske godine i to nakon što je Sanja Musić Milanović pisala ravnateljici škole i žalila se na rad profesorice iz matematike.

Iako je nastavnica u intervjuu Telegramu izričito izjavila da je ocjene promijenila pod pritiskom i uz strah od posljedica, ravnateljica gimnazije govorila je kako ju nje tražila da podiže ocjene te da ju blati braneći svoje propuste.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!