Zagrebačka poduzetnica osuđena jer je supruga nazvala – ped**om: “To je kod njega prouzročilo uznemirenost”

Crna kronika 22. svi 202407:25 0 komentara
Pixabay/Ilustracija

Poduzetnica (47) kažnjena je sa 180 eura, što je ispod zakonskog minimuma.

Zagrebačka poduzetnica proglašena je krivom i osuđena jer je bivšeg supruga nazvala – ped**om. Prema presudi, učinila je to potkraj prosinca oko 19.30 sati u Zagrebu, a time je “počinila psihičko nasilje u obitelji prema svom bivšem suprugu”, piše portal Danica.

“Poslala mu je e-mail u kojem ga je nazvala pe**rom, što je kod njega prouzročilo uznemirenost i povredu dostojanstva, čime je počinila nasilje u obitelji i prekršaj iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji”, objavila je sutkinja ovaj tjedan.

Doznaje se kako je ključan dokaz na sudu bio “preslik e-maila koji je okrivljenica poslala bivšem suprugu te je utvrđeno da je u istom bivšeg supruga nazvala ped**om”.

Poduzetnica (47) kažnjena je sa 180 eura, što je ispod zakonskog minimuma, te mora platiti 40 eura troškova postupka.

“Sud je okrivljenici kao olakotnu okolnost uzeo da do sada nije prekršajno kažnjavana, dok otegotnih okolnosti nije našao, zbog čega joj je izrekao novčanu kaznu ispod zakonom propisanog minimalnog iznosa”, piše Danica.

Presuda je nepravomoćna i poduzetnica se na nju može žaliti u zakonom predviđenom roku, nakon što joj pisano obrazloženje stigne na kućnu adresu u Zagrebu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!