ZET najavio izmjene: Obustavlja se tramvajski promet za dio Zagreba

Vijesti 28. kol 202412:16 0 komentara
ZET
Patrik Macek/PIXSELL

Zbog asfaltiranja Ilice, na dijelu od Selske ceste do Črnomerca, od četvrtka, 29. kolovoza, od 7:40 sati, do jutarnjih sati nedjelje, 1. rujna, tramvajski promet prema Črnomercu bit će obustavljen, izvijestio je ZET.

Tramvajske linije 2, 6 i 11 mijenjaju trase u oba smjera:

  • linija 2 : Ljubljanica – Vodnikova – GIavni kolodvor – Žitnjak;
  • linija 6 : Zapadni kolodvor – Jukićeva – Savska – Frankopanska – Trg bana Jelačića – Sopot;
  • linija 11: Zapadni kolodvor – Ulica Republike Austrije – Trg bana Jelačića – Dubec.

Od Črnomerca do Zapadnog kolodvora uspostavlja se izvanredna autobusna linija 621. Polazno stajalište bit će na izlaznom peronu terminala Črnomerec (kod objekta ZET-a). U smjeru Zapadnog kolodvora prometovat će Prilazom baruna Filipovića i Ulicom grada Mainza, a prema Črnomercu Ilicom (sukladno privremenoj regulaciji prometa), uz zaustavljanje na tramvajskim stajalištima.

Tramvajsko stajalište Sveti Duh, u smjeru Črnomerca, bit će izmješteno 150 metara istočnije, u zoni raskrižja Ilice i Domobranske ulice.

Autobusne noćne linije 31 u noćima 29./30., 30./31. 8. i 31.8./1.9., u smjeru Savskog mosta obilazit će zonu radova trasom kako slijedi: Črnomerec – Prilaz baruna Filipovića – Ulica grada Mainza – Hanuševa – Ulica Republike Austrije i dalje redovitom trasom.

Autobusne linije 109 (Črnomerec – Dugave) i 134 (Črnomerec – Prečko) prometovat će u smjeru Črnomerca djelomično izmijenjenom trasom, odnosno umjesto trasom Selska – Ilica, autobusi će voziti kroz Ulicu Janka Vukovića – Ilicom do Črnomerca.

Privremeno se neće koristiti autobusno stajalište Selska na Selskoj cesti, ali će se uspostaviti stajalište u zoni raskrižja Ilice i Domobranske ulice.

Autobusna linija 146 (Reljkovićeva – Malešnica – Jankomir) u smjeru Črnomerca privremeno će koristiti tramvajska stajališta Slovenska, i Mandaličina, dok će stajalište Sveti Duh, kao što je prethodno navedeno, biti izmješteno 150 metara istočnije, u zoni raskrižja Ilice i Domobranske ulice.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!