Oglas

Znate li da kad kuhate špagete ne smijete dodavati ulje? Evo i zašto

author
N1 Info
28. kol. 2024. 19:09
tjestenina, špageti, kuhanje, voda
Pexels | Pexels

Možda niste znali da je pogrešno dodavati ulje prilikom kuhanja špageta, a evo i zašto!

Oglas

Iako brojni svjetski poznati kuhari savjetuju amaterima da u vodu dodaju ulje prilikom kuhanja špageta, kako se rezanci ne bi zalijepili – stručnjaci za hranu tvrde da je to velika greška.

Obično kada kuhamo tjesteninu, u vodu dodamo sol i ulje. Ipak, stručnjaci ističu da vam dodavanje ulja može pokvariti obrok. Iako neki kuhari tjestenini dodaju ulje kako se ne bi lijepila za tavu, mi to ne bismo smjeli činiti, piše Reader's digest.

Ulje i voda se ne miješaju


Razlog je naravno vrlo logičan - ulje i voda se ne miješaju pa će ulje ostati na tjestenini čak i kada je procijedite.

Kako se tjestenina ne bi lijepila, odaberite veći lonac. Kad prebacite špagete, stalno ih miješajte da se ne zalijepe, prenosi Krstarica.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama