Oglas

Namirnice koje pomažu kod topljenja tvrdokornog sala

author
N1 Info
10. lip. 2021. 07:50
>
08:46
UNSPLASH_hrana, ručak, doručak, jelo, voće, povrće
Brooke Lark on Unsplash | Brooke Lark on Unsplash

Postoje namirinice koje pomažu da izgubite salo, kao i da se ono više ne vraća.

Oglas

Na nekim dijelovima tijela teško je skinuti masne naslage bez obzira na to koliko trenirali. Tu nastupa prehrana i namirnice koje pomažu pri skidanju sala. Važno je skinuti salo na trbuhu koj utječe i na organe te je povezano s nizom bolesti.

Koje namirnice pomažu?

Batat


Kralj sporih ugljikohidrata, odnosno onih koji se sporo probavljaju i zbog koji smo duže siti, je upravo batat. On sadrži karotenoide, antioksidanse koji stabiliziraju razinu šećera u krvi i snižavaju inzulinsku reszistentnost što spriječava da tijelo kalorije pretvara u salo. Uz to je i bogat vitaminima A, C i B6 te vam daje više energije za treniranje.

Povrtne juhe


Guste juhe s puno povrća sadrže puno vlakana. Zasitne su i zato su dobar izbor ako pokušavate smršavjeti.

Crna riža


Crna riža moguće je jedan od najjeftinijih izvora antioksidansa. Ona ih ima više nego što ih ima u borovnicama, a imaju više vlakana, manje šećera i više vitamina E. više antioskidansa znači manje upala, a to pak znači manje sala.

Guacamole


Bogat vlaknima i monozasićenim kieselina, guacamole j još jedna superhrana, naravno, ako u njega niste stavili vrhnje za kuhanje. Pola šalice ovog umaka sadrži čak 7 grama vlakana.

Tjestenina od slanutka


Tjestenina od slanutka ima duplo više proteina i 4 puta više vlakana od obične. Ako izbjegavate gluten ovo je bolja opcija od tjestenine od kukuruza, riže ili krumpirovog praha.

Sjemenke od bundeve


U 28 grama sjemenka bundeve nalazi se čak 8 grama proteina. Uz to sadrže puno vlakana, cinka i kalija koji su ključni za rast mišića i oporavak nakon treninga. Dodajte ih u salate ili zobenu kašu.

Tamna čokolada


Nedavna studija pokazala je da antioksidans i u kakao prahu kod laboratorijskih miševa spriječavaju debljanje i smanjuju razinu šećera u krvi. Druga studija, pak, pokazala je kako mikrobi u našoj utrobi fermentiraju čokoladu u antiupalne spojeve koji su dobri za srce. Kako biste još uvećali dobrobiti, tamnu čokoladu kombinirajte s jabukom, piše Eat this.




N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.




N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.


Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama