U pravim količinama čokolada može biti dobra za zdravlje.
Osim što se dobro osjećamo nakon čokolade, ona ima i dokazane zdravstvene benefite. Naravno, ne treba pretjerivati s njom, a najbolja je on tamna. Evo nekoliko dobrobiti za koje možda niste znali.
Smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti
Jedenje tamne čokolade može smanjiti rizik od pojave kardiovaskularnih bolesti i srčanih udara, posebno ako se uz nju zdravo hranite.
Može smanjiti upalne procese
Upale se mogu pojaviti bilo gdje u tijelu, mogu vas boljeti mišići, glava, a mogu se pojaviti i ozbiljnije bolesti. Čokolada sadrži flavonoide i kakao koji djeluju kao antioksidansi i smanjuju upalne procese u tijelu.
Poboljšava kognitivne sposobnosti
Redovita konzumacija čokolade, koja sadrži flavonoide, jako je korisna za kognitivne funkcije. Ona može poboljšati koncentraciju, brzinu, tečnost govora i radnu memeoriju.
Poboljšava raspoloženje
Tamna čokolada sadrži spojeve koji poboljšavaju raspoloženje, a inače ih i tijelo samo proizvodi. Sadrže serotonin i triptofan koji vas čine sretnima nakon jedenja čokolade.
Instantno daje energiju
Čokolada gotovo odmahpodiže razinu energije i upravo za njom bi trebali posegnuti ako se osjećate tromo i letargično. Čokolada sadrži kofein i teobromin koji vam daju energije, piše Pinkvilla.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!