Većina kruha sadrži puno nezdravih sastojaka uključujući ugljikohidrate. No, postoje alternative koje su puno zdravije.
Umjesto pšeničnog probajte kruh napravljen od bademovog brašna. Zasitno je, ali i zdravo jer neće povećati razinu šećera u krvi, objašnjavaju stručnjaci, piše Eatthis.com.
Također je odličan izbor za osobe koje se intolerantne na gluten.
Ipak, ako vam se ova opcija ne sviđa, možete odabrati namirnice koje sadrže zdrave ugljikohidrate kao što su kvinoja, riža i batat. Osim zdravih ugljikohidrata, bogat su izvor vlakana i vitamina.
Stoga kad imate želju za kruhom, odaberite neku od ovih alternativa, savjetuju stručnjaci.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!