Nakon rekordnih potrošnji struje, dobit Dalekovoda čak 10 puta veća nego lani

Ekonomija 25. srp 202413:33 0 komentara
Oboren rekord u potrošnji struje u Hrvatskoj
Pixabay / Ilustracija

Dalekovod je u prvih šest mjeseci 2024. ostvario 2,56 milijuna eura dobiti - čak 10,5 puta više nego u istom lanjskom razdoblju, pokazuje financijsko izvješće objavljeno u četvrtak.

Dalekovod je u prvom polugodištu poslovao s neto dobiti od 2,56 milijuna eura nakon prekinutog poslovanja, što je za čak 10,5 puta više nego u istom lanjskom razdoblju, pokazuje financijsko izvješće objavljeno u četvrtak.

Poslovni prihodi te kompanije dosegnuli su pritom 58,3 milijuna eura te su bili posto osam posto više nego u prvom polugodištu 2023. godine.

“Iako makroekonomske i političke okolnosti još uvijek pozivaju na oprez, potencirano zbivanjima u Izraelu i nastavkom ruske agresije na Ukrajinu, na svim tržištima Dalekovod Grupe (Hrvatska, Švedska, Norveška, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Njemačka te Srednji Istok) rastu prihodi, kao i investicije”, ističu iz Dalekovoda.

Na razini Grupe, Dalekovod je u prvih šest mjeseci 2024. godine ostvario rast poslovnih prihoda od 23 posto u odnosu na isto razdoblje 2023. na 87,4 milijuna eura, dok je neto dobit iz prekinutog poslovanja bila 4,8 milijuna eura, nakon godinu ranije zabilježenih 11 tisuća eura.

Na 30. lipnja 2024. godine Grupa je imala ugovorenih poslova u vrijednosti od 327 milijuna eura ili 46 milijuna više u odnosu na kraj 2023. godine, što, kako ističu iz Uprave, povoljno utječe na očekivani rast i predvidivost prihoda u sljedećem razdoblju, kao i na očekivan rast profita.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!