Đuro Đaković ide u novu dokapitalizaciju

Biznis 30. lip 201720:18 > 20:19
Izvor: (ilustracija)

Glavna skupština Đuro Đaković grupe u petak je donijela odluku o novoj dokapitalizaciji, a temeljem koje će se izdavanjem novih dionica temeljni kapital te slavonskobrodske grupe moći povećati za najviše 152 milijuna kuna, odnosno sa 151,9 milijuna kuna na najviše 303,9 milijuna kuna.

Đuro Đaković grupa je sredinom svibnja ove godine obustavila postupak povećanja temeljnog kapitala temeljem odluke glavne skupštine iz ožujka ove godine, jer nije bio dostignut prag uspješnosti izdanja od pet milijuna dionica, a Uprava je tada donijela odluku o nastavku dokapitalizacije, ali uz niži prag uspješnosti izdanja.

Tako će se, prema današnjoj odluci skupštine, izdanje novih dionica smatrati uspješnim ako se “u unaprijed utvrđenom roku za upis i uplatu upiše i uplati najmanje 2.500.000 do najviše 7.600.000 novih redovnih dionica na ime, pojedinačne nominalne vrijednosti od 20 kuna”.

Konačna cijena za koju će se izdati nove dionice ovisit će o potražnji iskazanoj od strane ulagatelja i bit će utvrđena odlukom Uprave društva u roku od dva radna dana nakon isteka razdoblja upisa, navodi se u priopćenju sa sjednice skupštine.

Povećanje temeljnog kapitala Đuro Đaković grupe provest će se javnom ponudom uz potpuno isključenje prava prvenstva postojećih dioničara pri upisu novih dionica. Upis novih dionica vršit će se u jednom krugu u kojem pravo upisa imaju svi ulagatelji koji će za upisane vrijednosne papire uplatiti iznos od najmanje 800.000 kuna po ulagatelju, za svaku pojedinačnu ponudu, najavljuju iz Đuro Đaković grupe.

Svi postojeći dioničari imat će mogućnost sudjelovanja u postupku upisa novih dionica pod jednakim uvjetima kao i ostali ulagatelji, navodi se u priopćenju, uz napomenu da će konačna cijena za koju će se izdati nove dionice ovisiti o potražnji iskazanoj od strane ulagatelja, a uprava će je utvrditi u roku dva radna dana nakon isteka razdoblja upisa.

“Pozitivan rezultat poslovanja u prvom kvartalu 2017.godine dokaz je uspješnog provođenja sveobuhvatnog procesa restrukturiranja grupacije Đuro Đaković, nakon višegodišnjih trendova stagnacije i generiranja gubitaka. U ovom prijelomnom trenutku za grupaciju, ponovljeni postupak povećanja temeljnog kapitala, dovest će do poboljšanja izvora financiranja u što kraćem roku, kako bi se postignuta razina poslovanja društva zadržala i u budućnosti”, izjavio je u priopćenju predsjednik Uprave Đuro Đaković grupe Tomislav Mazal.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.