'U utorak ćemo zauzeti firmu ako nam ne isplate plaće'

Biznis 03. tra 201513:31 > 13:37
Izvor: CROPIX/Vladimir Dugandzic

Prosvjeduju radnici Adria čelika u Kaštel Sućurcu. Ispred tvrtke okupilo se više od stotinu radnika koji od vlasnika Edgara Schumachera traže isplatu četiri zaostale plaće.

Tvrtka je već mogla završiti u stečaju, no vlasnik je nakon tužbe samo jednom radniku ispliatio plaću i tako izbjegao otvaranje stečaja. Ostalih 200 radnika svoje plaće nisu dobili, pa su revoltirani, održali su prosvje.  Račun Adria Čelika blokiran je 220 dana, HEP-u su dužni milijune, pogoni ne rade od prošloga ljeta. Otada do danas radnicima je nekoliko puta nešto i sjelo na račune, ali ne dovoljno za život. Stoga su Trgovačkom sudu podnijeli zahtjev za pokretanjem stečaja.

“Sad smo poslali dopis gospodinu šumaheru da se očituje do utorka, oćemo naše neisplaćene plaće i razgovor s vlasnikom, a to je gospodin Schumacher. Nećemo više razgovarati, ni s kim do utorka. Čekamo do utorka ponovo da ovdje napravimo skup. Onda ćemo tražit blagoslov sindikata da možemo ući u firmu, zauzet firmu”, rekao je Ivan Karanušić, radnik Adria čelika.