Unatoč pandemiji, švedskom Ericssonu porasla dobit u drugom tromjesečju

Biznis 17. srp 202012:23 > 12:25
Izvor: Ericsson.com

Švedski proizvođač telekomunikacijske opreme Ericsson u petak je izvijestio o većoj dobiti u drugom tromjesečju, poduprtoj višim maržama, te potvrdio važeće financijske ciljeve za 2020. i 2021. godinu.

Prilagođena tromjesečna operativna dobit porasla je za 15,4 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, dosegnuvši 4,5 milijardi švedskih kruna (495,85 milijuna dolara), pokazalo je poslovno izvješće.

VEZANE VIJESTI

Ukupni prihodi na razini grupe porasli su svega jedan posto, na 55,6 milijardi kruna. Bruto marža u drugom je tromjesečju na godišnjoj razini uvećana za 1,5 postotnih bodova, na 38,2 posto, pokazalo je poslovno izvješće.

Unatoč neizvjesnoj gospodarskoj situaciji u uvjetima koronakrize, mnoge telekomunikacijske tvrtke na globalnoj razini nastavljaju s provedbom planova o uvođenju 5G mreže, što je Ericssonu dosad osiguralo 99 komercijalnih ugovora.

“Neki klijenti ubrzavaju svoja ulaganja, dok su drugi privremeno na oprezu”, izjavio je izvršni direktor Boerje Ekholm u priopćenju.

#related-news_0

Ericsson je sklopio ugovore s tri najveća kineska telekom operatera – China Mobile, China Telecom i China Unicom, podsjeća Reuters. Nadalje, očekuje se da će Ericsson i finska Nokia profitirati od ovotjedne odluke britanske vlade o zabrani sudjelovanja kineskog telekomunikacijskog diva Huaweija u uvođenju 5G mreža u Britaniji.

Švedska kompanija ujedno je potvrdila važeće financijske ciljeve za 2020. i 2022. godinu.

“S obzirom na trenutnu vidljivost, zadržali smo ciljeve zacrtane na razini grupe za 2020. i 2022.”, poručio je izvršni direktor Ekholm.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.