Ryanair smanjuje kapacitete za dodatnih 20 posto u rujnu i listopadu

Biznis 17. kol 202017:03 > 17:04
Podijeli:
Izvor: AFP

Irska aviokompanija Ryanair objavila je u ponedjeljak da će u rujnu i listopadu smanjiti kapacitete za dodatnih 20 posto zamjetno slabih rezervacija u proteklih 10 dana pod utjecajem ponovnog uvođenja koronaograničenja.

Ryanair je u srpnju snizio ciljani broj putnika u financijskoj godini koja završava u ožujku 2021. na 60 milijuna, s 80 milijuna zacrtanih u svibnju.

Danas su upozorili da je opetovano naglo povećanje broja slučajeva zaraze Covidom 19 u pojedinim europskim zemljama posebno teško pogodilo poslovna putovanja.

Najavili su 20-postotno smanjenje kapaciteta u rujnu i listopadu, sa snažnim fokusom na Francusku, Španjolsku, Irsku i Švedsku. To će u većini slučajeva značiti manji broj letova a ne ukidanje ruta, naglasili su.

Na zračni promet prema Španjolskoj i Francuskoj snažno su proteklih tjedana utjecala pojačana ograničenja putovanja. Irska pak dopušta građanima putovanja u samo 10 europskih zemalja, što su u Ryanairu danas ocijenili “jedinstveno restriktivnom” politikom.

Ryanair je ponovo počeo letjeti u srpnju a u kolovozu su povećali broj letova na 60 posto uobičajenog rasporeda.

Prošlog su mjeseca procijenili da bi od listopada do ožujka iduće godine trebali dosegnuti oko 70 posto prošlogodišnjeg rasporeda letenja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.