Policajci pronašli bačenu automatsku pušku, bombe, detonatore, eksploziv, metke

Crna kronika 17. pro 202011:54 > 11:55
Podijeli:
Izvor: Ilustracija

Automatska puška, više komada streljiva i detonatorskih kapisli, nekoliko ručnih bombi, sporogoreći štapin i gospodarski eksploziv pronađeni su u srijedu na otvorenom prostoru napuštenog polja u solinskom zaleđu, izvijestila je splitska policija.

Odmah nakon pronalaska oružja i streljiva službenici protueksplozijske zaštite preuzeli su eksplozivne tvari radi uništenja, kažu u policiji, apelirajući na sve koji u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva da ga ne odbacuju kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja već da ga dragovoljno predaju.

“Oružje se može predati pozivom policije na broj 192 nakon čega će policijski službenici u civilu doći na dogovoreno mjesto i preuzeti opasno sredstvo. Protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati ni prekršajni niti kazneni postupak”.

Podsjećaju da akcija Manje oružja – manje tragedija, koju Ministarstvo unutarnjih poslova provodi u suradnji s programom Ujedinjenih naroda za razvoj, još uvijek traje te da građani i dalje mogu predati zabranjeno oružje ili oružje koje posjeduju bez dozvole.

“Isto tako, upozoravamo građane da budu oprezni te da ukoliko pronađu predmete koji nalikuju na eksplozivna sredstva, ne poduzimaju nikakve radnje samostalnog uklanjanja, već da o tome odmah obavijeste policiju”, poručuju iz policije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.