Jeste li ikada razmišljali o tome da jaja možete napraviti i u mikrovalnoj pećnici?
Primjerice, jaja na oko pripremljena u mikrovalnoj ispadnu sjajno i nisu toliko masna kao kada se pripremaju na štednjaku u tavi.
Kajgana
Kajgana se radi tako da se keramička zdjela poprska uljem, stave se jaja u nju, sol i sve se dobro promiješa. Potom se stavi u mikrovalnu na visoku temperaturu i ostavi minutu.
Zatim ih izvadite, promiješajte i vratite u mikrovalnu na pola minute. Želite li skroz suhu kajganu, tada ponovite taj postupak.
Jaje na oko
Jaje na oko dobit ćete ako prethodno zagrijani tanjur (stavite ga u mikrovalnu na dvije minute) premažete maslacem, stavite jaje na to i pažljivo nožem probušite žumanjak (žumanjak se buši kako se ne bi rasprsnuo u mikrovalnoj).
Sve stavite na visoku temperaturu, na 45 sekundi. Provjerite je li sav bjelanjak skuhan, a ako nije, ostavite jaje u mikrovalnoj dodatnih 15 sekundi.
Poširano jaje
Poširano jaje je, također, vrlo jednostavno napraviti. U posudu stavite vodu pa nježno razbijte jaje da sklizne u vodu. Zdjelicu pokrijte tanjurićem i stavite u mikrovalnu na najjaču temperaturu – na minutu.
Ako nakon toga bjelanjak nije skroz kuhan, ostavite još malo – 10 do 20 sekundi, piše 24sata.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!