Recept: Kroasani sa šunkom i šampinjonima

Cooking 01. lis 202023:56 > 02. lis 2020 00:15
Shutterstock

Fino mekano pecivo fantastičnog ukusa.

Sastojci:

– 200 g zamrznutog lisnatog tijesta

– 1 manji luk

– 100 g kuhane šunke

– 100 g šampinjona

– 1 žlica maslaca

– 150 g vrhnja

– 1 žličica jestivog skroba

– 1 jaje

– naribani muskatni oraščić

– sol, papar

Priprema:

Lisnato tijesto odmrznite. 

Luk izrežite na kockice, šunku i šampinjone usitnite i sve zajedno dinstajte na maslacu oko pet minuta.

Dodajte vrhnje, zakuhajte, umiješajte skrob i začinite.

Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.

Tijesto razvucite na dvostruku dužinu. Izrežite trokutovee, smjesu stavite na njih, rubove premažite umućenim jajem i zamotajte.

Zatim premažite jajem kroasane i pecite u zagrijanoj pećnici oko 20 minuta.

Dobar tek!