Oglas

Recept: Svinjetina sa cvjetačom u chilli umaku

author
ukrajina
06. lis. 2020. 14:33
>
14:49
Muckalica shuter
Shutterstock | Shutterstock

Fantastično jelo s mesom i povrćem u ljutom umaku

Oglas

Sastojci:

Za meso:

- 2 svinjska slabina, bez masnoće

- 3 žlice smeđeg šećera

- 1 žlica chillija u prahu

- 1 žlica bijelog luka u prahu

- malo soli

- 3 žlice maslinovog ulja

Za karfiol:

- 1 veliki crni luk, izrezan na kockice

- 4 poriluka, tanko izrezana

- 3 češnja bijelog luka, mljeveni

- 2 žličice mljevenog kumina

- 2 žličice chillija u prahu

- 1 žličica papra ili ljute mljevene paprike

- 2 žlice paradajz pirea

- 1 veća cvjetača, izrezana na cvjetove

- 1 konzerva pelata

- 1 flaša piva

- 3 šalice pilećeg bujona

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.

U meso utrljajte smeđi šećer, chilli u prahu i bijeli luk u prahu, pa posolite. Uspite i 2 žlice maslinovog ulja i prebacite u lim obložen papirom za pečenje.

Pecite 1 sat i 15 minuta. Neka se malo ohladi, a zatim izrežite na sitne komade.

U međuvremenu, u velikom loncu na umjerenoj vatri zagrijte preostalo ulje. Dodajte luk, poriluk, bijeli luk, kumin, chilli u prahu i ljutu papriku i kuhajte dok ne omekša, oko osam minuta. Posolite.

Dodajte paradajz pire i kuhajte jednu minutu, a zatim i cvjetaču, pelat, pivo i temeljac. Na kraju dodajte svinjetinu i još malo kuhajte.

Dobar tek!

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama