Fantastično jelo s mesom i povrćem u ljutom umaku
Sastojci:
Za meso:
– 2 svinjska slabina, bez masnoće
– 3 žlice smeđeg šećera
– 1 žlica chillija u prahu
– 1 žlica bijelog luka u prahu
– malo soli
– 3 žlice maslinovog ulja
Za karfiol:
– 1 veliki crni luk, izrezan na kockice
– 4 poriluka, tanko izrezana
– 3 češnja bijelog luka, mljeveni
– 2 žličice mljevenog kumina
– 2 žličice chillija u prahu
– 1 žličica papra ili ljute mljevene paprike
– 2 žlice paradajz pirea
– 1 veća cvjetača, izrezana na cvjetove
– 1 konzerva pelata
– 1 flaša piva
– 3 šalice pilećeg bujona
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
U meso utrljajte smeđi šećer, chilli u prahu i bijeli luk u prahu, pa posolite. Uspite i 2 žlice maslinovog ulja i prebacite u lim obložen papirom za pečenje.
Pecite 1 sat i 15 minuta. Neka se malo ohladi, a zatim izrežite na sitne komade.
U međuvremenu, u velikom loncu na umjerenoj vatri zagrijte preostalo ulje. Dodajte luk, poriluk, bijeli luk, kumin, chilli u prahu i ljutu papriku i kuhajte dok ne omekša, oko osam minuta. Posolite.
Dodajte paradajz pire i kuhajte jednu minutu, a zatim i cvjetaču, pelat, pivo i temeljac. Na kraju dodajte svinjetinu i još malo kuhajte.
Dobar tek!