
Palačinke s gljivama i preljevom od sira.
Sastojci:
- 8 palačinki
Nadjev:
- 400 g gljiva
- maslinovo ulje
- 1 glavica luka
- 2 čena češnjaka
- 100 ml kiselog
- sol, papar
- peršin
Za preljev:
- 400 ml mlijeka
- 1 žlice brašna
- 100 g sira
Priprema:
Gljive oprati i sitno izrezati. Ostaviti nekoliko komada za dekoraciju.
Izrezati luk i češnjak. Propržiti luk na na maslinovom ulju, pa dodati izrezane gljive, sol, papar i usitnjeni peršin.
Na kraju staviti kiselo vrhnje, promiješati i skloniti sa štednjaka.
Preljev napraviti tako što ćete u malo mlijeka razmutiti brašno i tu smjesu staviti u provrelo mlijeko. Miješati da ne bude grudica i da ne zagori. Na kraju dodati naribani sir.
Puniti palačinke smjesom, zarolati ih i preliti umakom.
Preostale gljive izrezati na listiće, kratko propržiti na vrelom ulju i njima ukrasiti palačinke. Posuti listićima peršina.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare