Neobičan i sočan kolač.
Sastojci:
– 100 g oštrog brašna
– 1 žlica ruma
– 1/4 žličice mljevenog klinčića
– 1/2 žličice cimeta
– 200 g oljuštenih i isjeckanih badema
– 1 limun
– 200 g ribane mrkve
– 100 g smeđeg šećera
– 4 jaja
– 1/2 vrećice praška za pecivo
– 200 g ananasa iz kompota
Za premazivanje:
– 100 g džema od marelice
– 50 g badema u listićima
Priprema:
Žumanjke i šećer pjenasto umutite.
Dodajte limunov sok i ribanu koru, cimet, klinčić, rum, mrkvu, bademe, brašno pomiješano s praškom za pecivo, izrezani ananas i sve dobro izmiješajte.
Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Pripremljenu smjesu stavite u namašćen i pobrašnjen pleh (32×20) ili obložen papirom za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 60 minuta.
Pečeni kolač premažite rastopljenim džemom i pospite ga prepečenim listićima badema.
Kolač možete poslužiti topao ili dobro ohlađen.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.