Ručak za cijelu obitelj.
Sastojci:
– 500 g pilećih karabataka
– 300 g krumpira
– 3 mrkve
– 3 čena češnjaka
– 1 glavica crnog luka
– 1 l pilećeg temeljca
– 1 lovorov list
– 1 žlica brašna
– biljno ulje
– sol, papar
– svježi peršin za ukrašavanje
Priprema:
Na malo biljnog ulja propržite od kostiju očišćene karabatake izrezane na komade dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.
Izvadite piletinu iz lonca i ostavite sa strane.
Na preostaloj masnoći prepržite luk i mrkvu izrezanu na kockice dok ne omekšaju. Za to će vam biti potrebno četiri do pet minuta.
U lonac dodajte izrezani češnjak i dinstajte ga oko pola minute.
Prelijte sve zajedno pilećim temeljcem.
Pomiješajte brašno s malo vode dok ne dobijete glatku smjesu i ubacite u lonac. Sve dobro promiješajte.
Dodajte očišćeni krumpir izrezan na kocke.
Vratite piletinu u lonac, pa dodajte lovorov list, posolite i popaprite.
Kuhajte sve zajedno još oko 25 minuta, odnosno dok se krumpir termički ne obradi do kraja.
Na kraju poslužite s malo svježeg peršina.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.