Mekane pogačice fantastičnog okusa.
Sastojci:
– 40 g svježeg kvasca
– 300 ml toplog mlijeka
– 1 žličica šećera
– 500 g pšeničnog glatkog brašna
– 1/2 žličice soli
– 100 ml kiselog vrhnja
– ulje za premazivanje
– 2 žlice maka
Priprema:
Kvasac razmutite u malo toplog mlijeka, dodajte šećer i ostavite da stoji na toplom mjestu dok kvasac ne naraste.
Brašno i sol promiješajte, dodajte vrhnje, narasli kvasac i ostatak toplog mlijeka, pa zamijesite glatko tijesto.
Tijesto ostavite pokriveno da se diže na toplom mjestu dok se ne udvostruči volumen.
Zatim tijesto premijesite, podijelite na male dijelove i oblikujte pogačice.
Pogačice slažite u nauljeni lim za pečenje, premažite ih uljem i pustite ih da narastaju još 10 minuta.
Rubom tacne urežite usjeke na pogačicama i pospite makom.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 25 minuta.
Dobar tek!