Recept: Tjestenina s gljivama

Cooking 25. lis 202012:26 > 12:50
Shutterstock

Tjestenina u kremastom umaku.

Sastojci:

– 300 g  tjestenine

– 1 glavica crnog luka 3 žličice ulja

– 2 režnja češnjaka

– 400 g svježih gljiva (vrganja, lisičarki ili šampinjona)

– sol, papar

– origano

– 100 ml bijelog vina

– 30 g maslaca 150 g svježeg sira

– 200 ml vrhnja za kuhanje

– 1 žumanjak

– list peršina

– 1 žličica suhog biljnog začina

Priprema:

Gljive očistite i narežite na listiće.

Peršin,crni i bijeli luk sitno nasjeckajte. Na zagrijanom ulju propržite luk i gljive, dodajte origano i suhe biljne začine.

Sve zalijte vinom i dinstajte dok gljive ne omekšaju. Zatim dodajte češnjak i papar.

Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi, ali pazite da se ne prekuha.

U tavu dodajte maslac, ocjieđenu tjesteninu, svježi sir, žumanjak, pomiješano s vrhnjem i pripremljene gljive. Sve zagrijte i posipajte peršinom.

Možete koristiti jednu vrstu gljiva, ali će ukus biti puniji ako stavite više vrsta.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.