Kremast kolač sa okusom kave i ruma.
Sastojci:
Za biskvit:
– 6 jaja
– 75 g šećera
– 60 g kakaa
– 2 žlice pšeničnog oštrog brašna
– 100 ml mljeka
Za mousse:
– 250 g čokolade za kuhanje
– 500 ml slatkog vrhnja
– žličica instant kave
– 1 žlica ruma
Priprema:
Za biskvit: Žumanjke i šećer zajedno stavite u posudu i mikserom kremasto umutiti. Dodajte kakao i brašno i dobro promiješajte.
Bjelanjke umutiti u čvrstu pjenu i ručno lagano umiješajte u prethodno smućenu smjesu.
Na dno kalupa za torte promjera 24 centimetra stavite papir za pečenje, pa sipajte pripremljenu smesu, poravnajte i pecite 40 do 45 minuta u rerni zagrijanoj na 180 stupnjeva.
Pečeni biskvit izvadite iz rerne i ostavite u kalupu da se hladi.
Za mousse (pjenu)
Čokoladu rastopite na pari, dodajte 200 ml ugrijanog slatkog vrhnja (ne smije provriti) i dobro promiješajte. Dodajte kavu, rum i promiješajte.
Ostatak slatkog vrhnja mikserom umutite u šlag i dobro ga pomiješajte s čokoladom.
Pripremljeni mousse prelijte preko sasvim ohlađenog biskvita koji ste prethodno prelili sa 100 ml mlijeka.
Kolač stavite u frižider na nekoliko sati.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.