
Ljubitelji egzotike i neobičnih kombinacija obožavat će ovo jelo.
Sastojci:
– 250 g pilećeg filea
– 100 g poriluka
– 100 g očišćenog, neprženog kikirikija
– 1 žličica sjeckane ljute papričice
– 100 ml ulja
– 2 žlice gustina
– 50 ml soja sosa
– 2 režnja češnjaka
– 1 žličica đumbira
– 100 ml vode
– 50 ml ijbelog vina
– 1 žličica suhog biljnog začina
Priprema:
Pileći file operite, osušite, isijecite na kockice i pospite gustinom.
Poriluk isijecite na kolutiće i dobro operite pod mlazom vode. Češnjak takođee isjeckajte.
Na ugrijanom ulju kratko propržite kikiriki, pa izvadite i stavite na tanjur.
Na istoj masnoći pržite piletinu oko 10 minuta, pa je također izvadite i stavite na tanjur. Na istoj masnoći propržite ljutu papričicu i poriluk.
Piletinu i kikiriki vratite u tavu i sve dobro pomiješajte s porilukom.
Žlicu gustina razmutite s vodom, dodajte nasjeckani češnjak, soja sos, đumbir, vino i suhi biljni začin.
Ovom mješavinom zalijte prženu piletinu i sve zajedno kratko prokuhajte.
Kao prilog možete poslužiti kuhanu rižu.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.