Recept: Čokoladne kuglice sa šljivama i lješnjacima

Cooking 01. stu 202018:01 > 18:01
Shutterstock

Čokoladna poslastica koja se ne peče.

Sastojci:   

– 8 suhih šljiva

– 2 žlice ruma

– 2 žlice nasjeckanih lješnjaka

– 125 ml slatkog vrhnja

– 200 g nasjeckane crne čokolade

– 30 g otopljenog maslaca

– kakao

Priprema:

Suhe šljive stavite u manju posudu, prelijte ih rumom i ostavite da stoje oko dva sata.

U tavi bez masnoće prepecite lješnjake.

Slatko vrhnje zagrijte u maloj posudi dok ne proključa, zatim dodajte čokoladu i skinite sa štednjaka. Poklopite i pustite da stoji pet minuta.

Smjesu dobro promiješajte dok ne postane glatka. Dodajte maslac i ponovno promiješajte. 

Šljive izvadite iz ruma, pa rum dodajte u čokoladnu mješavinu.

Umiješajte lješnjake i šljive koje ste narezali na komadiće, pa pustite smjesu da se hladi dok ne očvrsne.

Smjesu možete i rasporediti po plehu za pečenje na koji ste stavili papir za pečenje kako bi se brže ohladila. 

Od ohlađene smjese oblikujte oko 30 kuglica i uvaljajte ih u nasjeckane lješnjake ili kakao, po želji.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.