Čokoladna poslastica koja se ne peče.
Sastojci:
– 8 suhih šljiva
– 2 žlice ruma
– 2 žlice nasjeckanih lješnjaka
– 125 ml slatkog vrhnja
– 200 g nasjeckane crne čokolade
– 30 g otopljenog maslaca
– kakao
Priprema:
Suhe šljive stavite u manju posudu, prelijte ih rumom i ostavite da stoje oko dva sata.
U tavi bez masnoće prepecite lješnjake.
Slatko vrhnje zagrijte u maloj posudi dok ne proključa, zatim dodajte čokoladu i skinite sa štednjaka. Poklopite i pustite da stoji pet minuta.
Smjesu dobro promiješajte dok ne postane glatka. Dodajte maslac i ponovno promiješajte.
Šljive izvadite iz ruma, pa rum dodajte u čokoladnu mješavinu.
Umiješajte lješnjake i šljive koje ste narezali na komadiće, pa pustite smjesu da se hladi dok ne očvrsne.
Smjesu možete i rasporediti po plehu za pečenje na koji ste stavili papir za pečenje kako bi se brže ohladila.
Od ohlađene smjese oblikujte oko 30 kuglica i uvaljajte ih u nasjeckane lješnjake ili kakao, po želji.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.