Musaka za ljubitelje gljiva. Umjesto šampinjona možete koristiti i druge vrste gljiva.
Sastojci:
– 500 g šampinjona
– 2 glavice luka
– 100 g sušene slanine
– 2 žlice ulja
– 2 češnja češnjaka
– 10 kriški kruha
– 250 ml mlijeka
– 200 ml kiselog vrhnja
– 3 jaja
– 1 žlica peršina
– sol, papar
– origano
Priprema:
Očišćene šampinjone isjeckajte na listiće. Luk, češnjak i peršin sitno nasjeckajte, a slaninu narežite na tanke listove.
Na zagrijanom ulju propržite slaninu i sjeckani luk, pa dodajte šampinjone. Sve zajedno dinstajte, malo posolite, popaprite, dodajte češnjak, malo origana i peršin.
U namašćenu vatrostalnu posudu složite, jednu do jednu, pet kriški kruha koje ste potopili u mlijeko.
Po hlebu rasporedite pola količine pripremljenih šampinjona, pa ponovo stavite red mlekom natopljenog hleba.
Na taj kruh rasporedite preostale šampinjone i sve prelijte mješavinom vrhnja i jaja.
Tako pripremljeno jelo kratko zapecite u pećnici na 160 stupnjeva oko 20 minuta.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.