Oglas

Recept: Tjestenina s tunjevinom

author
Nanlin Fang, CNN
10. stu. 2020. 12:05
>
12:28
shutterstock_1728266278
Shutterstock | Shutterstock

Jednostavno jelo zanimljivog okusa.

Oglas

Sastojci:

- 400 g tjestenine 

- 1 konzerva tunjevine

- 350 g paradajz umaka

- 50 ml bijelog vina

- papar, sol

- 1/2 žličice kurkume

- peršin, bosiljak

- 2 češnja bijelog luka

- 50 ml ulja 

- ribani parmezan

Priprema:

U tavi na ulju propržite na pola razrezane češnjeve bijelog luka. Kad se luk blago zažuti, izvadite ga iz tave.

U ulje u kojem ste pržili bijeli luk dodajte paradajz umak i kuhajte dok dio tekućine ne ispari.

Zatim dodajte bijelo vino, komadiće tunjevine, bosiljak, papar, kurkumu i po potrebi malo posolite. 

Sve još vrlo kratko prokuhajte, pa dodajte sjeckani peršin.

Gotov umak prelijte preko kuhane tjestenine, pa pospite ribanim parmezanom.

Dobar tek!

Teme

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama