Recept: Fina integralna peciva

Cooking 17. stu 202008:44 > 08:46
Shutterstock

Mekana peciva sa sjemenkama.

Sastojci:

– 250-300 g integralnog brašna

– 300 g običnog brašna

– 50 g suncokretovih sjemenki

– 25 g lanenih sjemenki

– 25 g sezama

– 4 dl hladne vode

– 12 g suhog kvasca

– 1 jušna žlica meda

– 2 čajna žlica soli

– 1 čajna žlica maslinovog ulja

– 1 jaje za premazivanje

– sjemenke za posipanje

Priprema:

Pomiješajte dvije vrste brašna, napravite malo udubljenje dodajte kvasac i hladnu vodu.

Malo promiješajte da se kvasac otopi u vodi.

Dodajte ostale sastojke: med,sjemenke,ulje i so.Miješajte na srednjoj brzini nekih desetak minuta,dok se tijesto ne počne odvajati od stijenki posude.

Stavite tijesto na pobrašnjenu podlogu i podijelite ga na 12 dijelova.

Svaki dio uvaljajte u oblik loptice i slažite u pleh obložen papirom za pečenje , pa prekrite prozirnom folijom i ostavite da prenoći u frižideru.

Sutradan premažite svaku lopticu umućenim jajetom, pospite sjemenkama po želji.

Tako pripremljena peciva ostavite da odmore nekih 30 minuta, pa pecite u zagrijanoj pećnici na 220 stupnjeva 15 minuta.

Dobar tek

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.