
Iza naziva "spaghetti aglio olio e peperoncino" krije se fantastično, a jednostavno jelo poreklom iz italijanske regije Kampanija.
Sastojci:
- 400 g špageta
- 4 režnja češnjaka
- šaka svježeg peršina
- 2 svježe ljute papričice ili 1 žličica suhe papričice
- 6 žlica maslinovog ulja
- sol
- parmezan
Priprema:
Češnjak narežite na tanke listiće, a peršin sitno nasjeckajte. Ako koristite svježe papričice također ih nasjeckajte na tanke trakice.
U dubokom loncu s puno vode skuhajte špagete, tako da ne budu prekuhane, već "al dente".
U dubljem loncu zagrijte maslinovo ulje na umjerenoj temperaturi.
Dodajte češnjak i ljutu papričicu pa pržite par minuta. Miješajte da češnjak ne bi izgorio.
Kada češnjak bude karameliziran, dodajte kutlaču vode u kojoj su se kuhale špagete i dobro promiješajte.
Ocijedite špagete i stavite ih u lonac.
Nakon toga dodajte sjeckani peršin te nakon minute do dvije maknite sa štednjaka.
Preko špageta naribajte parmezan.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare