Mekan i zdravi keks, idealan uz šalicu čaja.
Sastojci:
– 125 g maslaca
– 60 g šećera
– 5 žlica meda
– 1 veće jaje
– 2 žličice naribane limunove kore
– 70 g suhih pšeničnih klica
– 300 g brašna
– 1 žličica praška za pecivo
– prstohvat soli
Priprema:
Umutite dobro jaje, dodajte šećer, malo naribane limunove kore, pet žlica meda, prtohvat soli, maslac, 40 g pšeničnih klica, punu žličicu praška za pecivo, umutite dobro, pa dodajte brašno i zamjesite mekano tijesto.
Stavite ga u frižider na 15 minuta do pola sata da se malo stegne i lakše oblikuje.
Od tijesta pravite kuglice, oblikujte ih blago dlanovima, pa ih uvaljajte u ostatak klica.
Kuglice stavite na pleh prekriven papirom za pečenje i svaku blago pritisnite dnom šire čaše kako bi se fino stanjile i vodite računa da budu krugovi iste veličine.
Također, vodite računa o razmaku jer keks malo naraste.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 10 minuta (ovisno o pećnici).
Ostavite s papirom da se ohladi kako se ne bi polomilo. Keks kasnije očvrsne.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.