Recept: Keks s medom i pšeničnim klicama

Cooking 15. pro 202014:07 > 14:31
Shutterstock

Mekan i zdravi keks, idealan uz šalicu čaja.

Sastojci:

– 125 g maslaca

– 60 g šećera

– 5 žlica meda

– 1 veće jaje

– 2 žličice naribane limunove kore

– 70 g suhih pšeničnih klica

– 300 g brašna

– 1 žličica praška za pecivo

– prstohvat soli

Priprema:

Umutite dobro jaje, dodajte šećer, malo naribane limunove kore, pet žlica meda, prtohvat soli, maslac, 40 g pšeničnih klica, punu žličicu praška za pecivo, umutite dobro, pa dodajte brašno i zamjesite mekano tijesto.

Stavite ga u frižider na 15 minuta do pola sata da se malo stegne i lakše oblikuje.

Od tijesta pravite kuglice, oblikujte ih blago dlanovima, pa ih uvaljajte u ostatak klica.

Kuglice stavite na pleh prekriven papirom za pečenje i svaku blago pritisnite dnom šire čaše kako bi se fino stanjile i vodite računa da budu krugovi iste veličine.

Također, vodite računa o razmaku jer keks malo naraste.

Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 10 minuta (ovisno o pećnici).  

Ostavite s papirom da se ohladi kako se ne bi polomilo. Keks kasnije očvrsne.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.