Recept: Krmenadli u bijelom vinu

Cooking 17. pro 202012:43 > 12:55
Shutterstock

Sočan ručak iz pećnice.

Sastojci:

– 5 većih krmenadli (oko 1 kg)

– 1 glavica crvenog luka

– 5 čehurica češnjaka

– goveđa kocka za juhu

– 1/2 litra kipuće vode

– 1 dl bijelog vina 

– sol, papar

– lovorov list

– ulje

– brašno za paniranje

Priprema:

Krmenadlima odstraniti kosti, oprati ih, osušiti ubrusom, stanjiti čekićem, posoliti i popapriti.

Zatim ih uvaljati u brašno i pržiti na ulju u tavi da dobiju lijepu, rumenu boju.

Kada se isprže, slagati ih u vatrostalnu posudu poprskanu uljem.

Preko krmenadli staviti nekoliko lovorovih listića. 

Na istom ulju na kojem su se pržili krmenadli, propržiti crveni luk isjeckan na trakice, zatim dodati sitno isjeckan češnjak i 3 žlice brašna.

U pola litre kipuće vode razmutiti sitno izmrvljenu kocku za juhu i time preliti luk i brašno u tavu, još malo miješati da se zgusne, malo posoliti.

Preliti krmenadle umakom iz tave, da ih potpuno prekrije, pa ih poprskati vinom. Prekriti vatrostalnu posudu aluminijumskom folijom.

Pecite u pećnici 45 minuta na 180 stupnjeva, zatim skinite foliju i pecite još 10 minuta otkriveno.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.