Recept: Poslastica s bananom

Cooking 24. pro 202013:32 > 13:53
Shutterstock

Banana, punjenje od vanilije i preljev od karamele, desert za svaku priliku.

Sastojci:

Prvi sloj:

– 350 g mljevenog keksa

– 100 g maslaca

– 1 žlica šećera

Drugi sloj:

– 150 g šećera

– 50 g gustina

– 1/2 žličice soli

– 3 šalice mlijeka

– 2 jaja

– 30 g maslaca

– 1 žlica ekstrakta vanile

– slatko vrhnje

– preljev od karamele

– banana

Priprema:

Mljeveni keks pomiješati sa žlicom šećera i preliti istopljenim maslacem.

Dobro izmiješati i ostaviti na stranu.

Jaja izmutiti vilicom i njih ostaviti sa strane.

U manju posudu pomiješati šećer, gustin i sol. Polako zaliti mlijekom i staviti na umjerenu temperaturu da se kuha uz konstantno miješanje.

Kada prokuha, kuhati još jednu minutu uz miješanje, dok punjenje ne postane gusto kao puding.

Izdvojiti par žlica punjenja i dodati jajima. Lijepo izmiješati, pa vratiti u posudu s punjenjem i kuhati još jednu minutu.

Dodati žlicu ekstrakta vanilije i maslac. Izmiješati da se sjedini, pa staviti u hladnjak da se ohladi.

Prekriti plastičnom folijom da se ne uhvati korica.

Mikserom umutiti slatko vrhnje, a bananu narežite na kolutove.

Na dno čaše staviti smjesu s keksom, pa preljev od karamele, preko toga staviti napravljeno punjenje od vanilije, kolutove banane i šlag.

Ponavljajte postupak dok se ne napuni čaša.

Poslužiti ohlađeno.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.