Toplo jelo za hladne zimske dane.
Sastojci:
– 2 žlice maslinovog ulja
– 1 glavica crvenog luka
– 2 češnja češnjaka
– 250 grama graška
– 1 žlica mente
– 1 povrtna kocka za juhu
– 500 ml vode
– sol
Priprema:
Sipati maslinovo ulje u dublji lonac, pa na njemu propirjati sitno sjeckani crveni luk i češnjak, pa malo posoliti.
Dodati grašak, mentu, vodu i kocku za juhu. Kuhati dok grašak ne omekša.
Kada se grašak skuha staviti ga u blender i sve pretvoriti u pire.
Vratiti u lonac, pustiti da krem juha ponovo proključa, skloniti sa štednjaka i ako je potrebno još malo posoliti.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!