Popečci od tikvica idealan su način da pretvorite to povrće u ukusno jelo koje će zavoljeti i oni koji uporno tvrde da mrze tikvice.
Popečci od tikvica ukusno su vegetarijansko predjelo hrskavo izvana, a kremasto iznutra, a recept za njihovu pripremu brz je i jednostavan. Idealne su u bilo koje doba dana, vole ih i odrasli i djeca, koja će vas sigurno nakon prve tražiti još.
Odlične su i tople i hladne, da ih pojedete kod kuće ili ponesete na posao. Ako ste od onih kojima su polpete bez mesa totalno bezveze, slobodno im dodajte malo sjeckane šunke, slanine, kobasice ili mljevene puretine, piše Pun kufer.
Sastojci za polpete:
400 g tikvica
4 žlice ribanog parmezana
1 režanj češnjaka
100 g kruha (samo sredine)
50 ml mlijeka
1 jaje
2 žlice maslinova ulja
prstohvat-dva soli
malo papra
Dodatno:
4-5 žlica krušnih mrvica
ulje za prženje
Priprema:
Operite tikvice, osušite ih i narežite na manje kockice. Zagrijte tavu, dodajte maslinovo ulje pa na ulju malo popržite drobljeni češnjak. Dodajte tikvice i pirjajte ih oko 10 minuta. Ugasite vatru i ohladite.
Sredinu kruha namočite u mlijeku pa je iscijedite.
Izmiješajte jaje s ribanim sirom, dodajte sredinu kruha, maslinovo ulje, sol, papar i tikvice pa dobro izmiješajte. Ako vam je smjesa premekana i ljepljiva, dodajte koju žlicu krušnih mrvica.
Oblikujte polpete, uvaljajte ih u krušne mrvice pa ih stavite u hladnjak na pola sata da se malo ohlade i stvrdnu.
Izvadite polpete iz hladnjaka te ih ispržite u dubljoj tavi na dobro zagrijanom ulju.
Poslužite kao toplo predjelo uz omiljeni umak i sezonsku salatu.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare