Recept: Brza krem juha od krumpira

Cooking 25. velj 202108:25 0 komentara
juha od krumpira
Shutterstock

Volite krem juhe? Isprobajte i brzo gotovu varijantu s krumpirom koja bi mogla postati redovan gost vašeg stola.

Sastojci:

– 1 kg krumpira

– 1 korijen peršina

– 1 manji korijen celera

– 1 manji luk

– 500 ml temeljca ili obične vode

– sol i papar

– nekoliko listova slanine

– 2 žlice maslaca

Priprema:

Krumpir oljuštite, operite i izrežite na manje kockice. Korijen celera, peršina i luk također ogulite i narežite na sitne kockice.

Rastopite maslac u posudi za kuhanje na laganoj vatri pa zatim dodajte luk i dinstajte ga dok ne požuti. Nakon toga dodajte celer i peršin pa dinstajte još pet minuta. Na kraju dodajte krumpir. Dinstajte i njega s povrćem pet minuta uz redovno miješanje. Zatim sve posolite i popaprite, zalijte temeljcem ili vodom i kuhajte dok krumpir ne bude gotov.

Kada je krumpir gotov, u juhu dodajte vrhnje za kuhanje i prokuhajte dvije minute pa maknite s vatre. Štapnim mikserom izmiksajte juhu kako biste dobili finu kremastu teksturu.

Narežite slaninu na kockice i prepržite je na tavi bez masnoće. Samo je stavite na višu temperaturu i slanina će pustiti mast na kojoj će se lijepo prepržiti. Kockice slanine pospite po juhi i tako poslužite.

Savjeti:

– prije posluživanja na juhu možete naribati malo tvrdog sira, dodati nasjeckanog peršina ili nekog drugog začina po želji.

– ako volite gljive, prepržite i njih na slanini pa potom sve dodajte juhi.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!