Volite krem juhe? Isprobajte i brzo gotovu varijantu s krumpirom koja bi mogla postati redovan gost vašeg stola.
Sastojci:
– 1 kg krumpira
– 1 korijen peršina
– 1 manji korijen celera
– 1 manji luk
– 500 ml temeljca ili obične vode
– sol i papar
– nekoliko listova slanine
– 2 žlice maslaca
Priprema:
Krumpir oljuštite, operite i izrežite na manje kockice. Korijen celera, peršina i luk također ogulite i narežite na sitne kockice.
Rastopite maslac u posudi za kuhanje na laganoj vatri pa zatim dodajte luk i dinstajte ga dok ne požuti. Nakon toga dodajte celer i peršin pa dinstajte još pet minuta. Na kraju dodajte krumpir. Dinstajte i njega s povrćem pet minuta uz redovno miješanje. Zatim sve posolite i popaprite, zalijte temeljcem ili vodom i kuhajte dok krumpir ne bude gotov.
Kada je krumpir gotov, u juhu dodajte vrhnje za kuhanje i prokuhajte dvije minute pa maknite s vatre. Štapnim mikserom izmiksajte juhu kako biste dobili finu kremastu teksturu.
Narežite slaninu na kockice i prepržite je na tavi bez masnoće. Samo je stavite na višu temperaturu i slanina će pustiti mast na kojoj će se lijepo prepržiti. Kockice slanine pospite po juhi i tako poslužite.
Savjeti:
– prije posluživanja na juhu možete naribati malo tvrdog sira, dodati nasjeckanog peršina ili nekog drugog začina po želji.
– ako volite gljive, prepržite i njih na slanini pa potom sve dodajte juhi.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!